30 Temmuz 2012 Pazartesi

Doğuma Dört Kala, Yetiştirdiğimiz Lohusa Şerbet Takımı


Komşumun doğumuna 4 gün kala şükür yetiştirdik bu şerbet takımını. Son anda komşumun aklına düşürdüm lohusa şerbet takımı fikrini. Edremi'te gidip kurdele ve çiçekleri bulana kadar akla karayı seçtim.  Komşum bebeğin zıbın takımını nar çiçeği renginde almış kurdeleler de zıbın takımının rengine uyumlu olsun istedim. Bize yaptığımız takımın renklerine uygun bir de tepsi gerekiyordu. Daha önce komşum cam pasta tabağı almış. O kurdeleleri dikerken, ben de tabağı aldığım malzemenin renklerine uygun renklerde boyadım. Böylece pasta tabağı sunum tepsisi oldu gitti.






Sürahinin kurdelesine ise cırt cırt diktim. Böylece kurdeleyi cırrt diye açıp sürahiyi zahmetsizce yıkama imkanı olacak. (^_^) Doğum günü için geri sayım cuma günü bitecek hayırlısıyla, İyi günlerde kullan Komşucum..

İftara beş kala herkese hayırlı İftarlar dilerim, 
Allah İbadetlerimizi Kabul Etsin İnşallah.. 
ŞimdiliK.. 


26 Temmuz 2012 Perşembe

Ramazanda Güllaç Yapılmaz mı?..


Sekiz bilemedim dokuz sene önce eşim ile çıtı pıtı yeni evli delikanlı bir çiftken, yine bir iftar sonrası pastahaneye gittik. Güya profiterol sipariş edecektik ama eşim vitrindeki güllaçları görünce iki saniyede beni sattı. Ben daha önce güllaç yememiş biri olarak tadını bilmediğim şeyi yeme taraftarı değildim. Neyse, biz oturduk, siparişler gelene kadar eşimden güllaç ile ilgili bir yığın övgüler, hikayeler dinledim. Yoğun ısrarlara dayanamayarak zoraki de olsa tadına baktım, eşim güllacı o kadar övmüştü ki beklediğim tadı alamayınca pek beğenmedim.. o gün "sen yaparsın bu tatlıyı" dese de canımın içi, yıllar yıllı var ki güllacın yüzüne bile bakmadım.. (^_^)

Aradan onca sene geçti bu ramazan sevgili eşime jest olsun diye marketten iki paket Güllaç aldım. Bu tatlıyı yapamam sanırken.. Canım, o yapımı ne kolay tatlıymış ooo.. Üstelik bu defa tadını da pek beğendim.

Yapımı paketlerin üzerinde yazılı zaten bize kalan bir tek lezzetini görüntüsünü ayarlamak..
Güllacı yaparken Paketin üzerindeki malzeme ölçülerinden, biraz da UzmanTv - Güllaç Nasıl Yapılır videosundan yayarlandım.

Evde ki malzemelerimden badem, hindistan cevizi, Gıda için Gül suyu ve meyve olarak şeftaliden yararlandım..


Güzelmiş yaw, mmm... ellerime sağlık, nefis yapmışım.. Pastahanedekiler Güllaç yapmayı bilmiyormuş  anlaşıldı, onca sene beni bu güzel tattan mahrum ettiler, davacıyım Hakim bey.. (^_^)

Bu Mübarek Ramazan günü hepimize hayırlara vesile olur İnşallah. Allah'ım tuttuğumuz oruçları, can-ı gönülden ettiğimiz duaları kabul eylesin İnşallah.. Hayırlı İftarlar Canlar.. ŞimdiliK..


24 Temmuz 2012 Salı

10 Adımda Cam Tepsiye Peçete Transferi



İki günden beri mutfak masama ahşap boyalarımı peçetelerimi yığdım, güya bir tepsi ve bakır tabak boyayacağım. Eşim eve geliyor gidiyor, bakıyor bakıyor hareket yok, bana soruyor; "sen daha buları boyamadın mı?" Ben ise bizim ilhamiyi bekliyorum; "onları boyamak öyle kolay değil ilhaminin gelmesi gerek" diyorum (^_^)

Bu gece bizim ilhami geldi. Hem tepsiyi hem de bakır tabağı boyadım derken, hızımı alamadım bir de sabun ve cam tabak takımı yaptım.

Bu geceki çalışmalarımı sırası ile yayınlayacağım ufak tefek yapım aşamalarını da fotoladım yani dolu dolu üç postum olacak sizler için.. (^_^) Bir zamanlar BiM markette bulunan bu peçete deseni malesef artık yok. İyi ki bir paket almışım, kullan kullan bitmiyor. 

Cama Peçete Dekopajını Şöyle Yaptım:


1*Peçetedeki deseni gelişi güzel dekope ediyoruz (bu işlemi makas ile yapabileceğiniz gibi beyaz kısımları elinizle yırtarak da ayırabilirsiniz). Dekope ettiğim parçaları bir birine ekleyerek tepsiye uygun bir desen oluşturdum. Peçeteyi transfer işlemine başlamadan önce tepsiyi ters çeviriyoruz. Transfer işlemini tepsinin altına yapacağız ki tepsiyi kullandığımız zaman camı silme imkanımız olsun. 






2*Camı önce su bazlı vernik ile vernikledim ve kuruması için bekledim.



3*Peçetenin renkli katını kullanmak üzere diğer iki katlarından ayırdım. 













4*Tepsiyi ters çevirdiğim için peçeteyi de tepsiye ters yapıştırmam gerekiyor. Buna göre desenimizin canlı renkli tarafını alta gelecek şekilde yerleştirdikten sonra, peçete tutkalını peçetemize yumuşak bir fırça yardımı ile dikkatlice sürerek deseni yapıştırdım.





5*Tutkalımız kuruduktan sonra bakır simli boncuk boyası ile gelişi güzel dallar çizdim.

6*Boncuk boyası kuruduktan sonra ise zemine bir kat su bazlı vernik sürdüm ve kuruması için bekledim.







7*Sünger fırçam ile zemine 1-2 kat beyaz boya sürdüm.

8*Kuruyan boyanın üzerine 1-2 kat Şampanya rengi metalik boya sürdüm.






9*Tepsinin ayaklarına ve geri kalan metalik bölgelerine kapanana kadar 2-3 kat Şampanya rengi metalik boya ile boyadım.

10*Boyadığım her yere 2 kat Su Bazlı Parlak vernik sürdükten sonra işlem bitmiş olur. 






    Siyah zemin üzerine basit bir çiçek deseni olan tepsyi sahibi olan arkadaşım önceden temizledi ve bana  öyle getirdi. Öncesi ve sonrası şeklinde karşılaştırmak güzel olurdu. Bu arada arkadaşım haftaya üç numara doğum yapacak Loğusa şerbetini bu tepsi ile ikram edecekmiş. Hen üs tepsinin yeni halini görmedi bakalım beğenecek mi..

    Kına Gecesi için Bakır Tabak Yenilendi


    Bu gece tepsi ile birlikte yaptığım ikinci çalışma... 

    Geçen sene ramazan ayında Burcum ile evde bir kaç çalışma yapmıştık hepsini eski yazdığım blogumda yayınladım. Bu sene ise Burcum evlilik hazırlıkları yapıyor. Bu bakır tabak kına gecesinde kına dönerken kullanılmak üzere boyandı. 



     Ahşap boyama kursuna giderken Raife hocamın kurs arkadaşımın tabağına yaptığı deseni çok beğenmiştim. Burcum da aynı model tabağı getirince hocamın desenini çalışma fırsatım oldu.
    1* Tabak sıfır numara zımpara ile zımparalandı.

    2* Burcum tabağını altın rengi istediği için antik altın metalik boya ile boyadım ve tabağa hocamın desenini one stroke çalıştım.

    3* 2 kat su bazlı vernik sürdüm ve işlem bitmiş oldu.







    Bu akşam emanetimi teslim edeceğim bakalım beğenecekler mi.. (^_^)
    Sırada bu gecenin son karesi Sabun çalışmam var. Görüşürüüz..

    Çıtı Pıtı Sabunlarım (^_^)


    Bu gece cam tepsi ve bakır tabağı boyarken sahura az bir vaktim kaldı. Ee.. Tatlı CaDı coştu bir kere bu gece bu kadar ile yetinemedi yeni aldığı cam çerez tabaklarından birini ve peçete dekopajı yapılmak üzere alınmış iki sabunu çıkardı. Ancak Sabuna fırça tekniği uygulanabilir mi diye de aklına takıldı..

    Çıtı Pıtı Sabunlarımı Şöyle Yaptım:
    1. Kolları sıvadım sabunları bıçağın tersi ile hafifçe kazıyarak zeminin biraz düzledim. 
    2. Arkadaş bloglardan birinde peçete dekopajında su bazlı vernik yerine oje cilası kullanılmıştı. Ben de sabunun zeminini kaplamak için oje cilasını kullandım. 
    3. Basit fırça darbeleri ile sabunlarımı renklendirdim. 
    4. Desenlerin üzerine su bazlı vernik sürdüm ve sabunlarla işim bitti..


    Cam Çerez Tabağını Boyadım

    Cam tabağa tepside olduğu gibi yine tersinden(dışından) çalıştım. 
    Tabağa boyamaya başlamadan önce bir kat su bazlı vernik sürdüm.   Daha önce one stroke çalıştığım tabakları boyarken Çiçeklerin önce goncasını sonra tacını, yaprakların önce saplarını sonra yapraklarını yani deseni ahşaba göre tersinden çalışıyorsunu. Epey geç olduğu için bu işlemi unutmuşum ama Allah'tan basit bir desen çalıştım, bir kısmını doğru yaptım da yanlışım pek belli olmadı.Desenin üzerine yine bir kat su bazlı vernik sürdüm. Sahur zamanı işlemi burada yarım bıraktım.Sabah cam tepside yaptığım gibi vernik kuruduktan sonra sırası ile bir kat Beyaz boya, 2 kat aztek altın metalik boya ve 2 kat vernik sürdükten sonra işlem bitmiş olur. Her sürdüğüm katı kurutmak için tabağımı 2-3 dakika güneşe koydum işim çabuk bitmiş oldu.




    Çok CiCi oldular amaa.. 
    Raife Hocam haklı galiba, ben gaza gelince harika işler çıkarabiliyorum..
    Güzel bir gün Geçirmeniz dileklerimle.. ŞmdiliK..


    23 Temmuz 2012 Pazartesi

    Vişneli Ramazan Şerbeti


    Cuma günü trt 1 "de iyi fikir programında ramazan şerbetlerinden bahsediyorlardı. Programı oğlum ile birlikte izliyorduk. O sırada odadan ayrılmak zorunda kaldım o izlemeye devam etmiş. Döndüğümde; "annecim biz de elmalı, güllü... v.s... ramazan şerbeti yapabilirmiyiz" diye sordu. Malesef nasıl yapıldığını izleyememiştim; "Oğluşum, nasıl yapacağımızı izlemedim bilmem ki yapabilirmiym" deyince ölçülerini ve nasıl yapılacağını bir çırpıda anlatıverdi. "Zaten hepsi benzer şekillerde yapılıyormuş anneciğim"dedi. 7 yaşındaki Oğluşum.

    O gün de ilçemizin haftalık pazarı kuruluyor.  Vişne tezgahının önünden geçerken paşamın isteği kulaklarımda çınladı.  Bir kilo vişne aldım ve o gece "vişneli ramazan şerbetimizi" yaptım.  

    Çekirdek ailemizce 10 puan(babadan), 10 puan(ağbiden), 10 puan (kızçeden), benden de 10 bir puan alınca burada paylaşmaya karar verdim.

    Vişneli Ramazan Şerbetini yapmak için gerekli malzeme:
    • 1 kilo  vişne
    • 1 kilo  toz şeker
    • 1 litre  su
    • 1 adet  limonun suyu




    Yapımı:
    1. Vişneleri yıkayıp temizliyoruz (ben hızımı alamadım ve çekirdeklerini de ayıkladım).
    2. Vişneleri ve toz şekeri koyduğumuz tencerede elimizle sıkıyoruz, bir miktar vişnenin suyu çıkıyor. 
    3. Tencereyi ocağa koyuyoruz ve üzerine 1 litre kaynar su döküyoruz.
    4. Takriben 15-20 dakika kaynattığımız şurubu ocaktan indirmeden önce bir limonun suyunu sıkıyoruz.
    5. Biraz ılındıktan sonra süzüyoruz.
    6. Son olarak pet şişelere dolduruyoruz.



    Biraz hazırlıksızdım, elimde bu şişeler vardı. Limonata şişesindekini difrize koydum. Uzun vadeli dayanır mı şimdilik bilmiyorum. Diğerini ise iftarda sürahiye bir miktar koyarak sulandırıyoruz serin serin buzz gibi içiyoruz.
    Çekirdek ağilamizce toplam 40 puan alan 
    Vişneli Ramazan şerbetini şiddetle tavsiye ederim.. ŞimdiliK..


    22 Temmuz 2012 Pazar

    Kız CaDı'nın 4. Yaş Günü ve Barbie Pastası


    CiCi Kızımın Yaş gününü kutlayalı 2 ay oldu ama sıcaklar bastıralı kayıtları yetiştiremez oldum.  :P Blogumu açıyorum, arkadaş blogları dolaşıyorum ona buna laf atıyorum, ara sıra başka kayıtlar giriyorum ama her ne kadar istemesem de arada eskilerden kalanlar oluyor. Bu da onlardan biri işte.. 


    Bizim Tatlı CaDı, bazı bazı kuaförlüğe merak salar. Bu hevesini de Kız CaDının saçları ile oynayarak alır.. Kız Cadı doğum gününde gelinliğini giymek isteyince bana da gün doğdu.. Nasıl yapabilmiş miyim?.. (^_^)

    Geçen sene ilk denemesini yaptığım Barbieli pastamı bu defa Kızım için yaptım. Eski bloguma yazdığım tarifi aynen uyguladım. Nasıl yaptığıma gelince.. 

    Tatlı CaDı Barbie Pasta Yapıyor.. (^_-)

    1. adım Pastamızın Kremasını Hazırlayalım:
    • 1 litre süt
    • 1 çay fincanı toz şeker
    • 4 yemek kaşığı nişasta
    • 3 yemek kaşığı un
    • 1 yumurtanın sarısı
    Tencereye biraz süt koyup üzerine un ve nişastayı eliyoruz, çay fincanı toz şekerimizi ve yumurta sarımızı koyduktan sonra topak oluşmaması için tüm malzemeyi el çırpıcı ile karıştırıyoruz. Sütün tamamını tencereye boşaltıp bir muhallebi pişiriyoruz. Göz göz oluncaya kadar pişirdiğimiz muhallebiyi soğuması için bir kenara alıyoruz.

    Şanti İçin:

    • 1 çay fincanı süt:
    • 1 paket Krem Şanti
    Yine bir çay fincanı Süt ile KremŞantimizi güzelce çırpıp kek hamurumuz pişene kadar dolaba kaldırıyoruz. Pasta kekimiz piştikten sonra muhallebi ve şantiyi karıştırıp birlikte çırpıyoruz. Kremamızın yaklaşık yarısını içine diğer yarısını pastanın üstüne koymak üzere ikiye bölüyoruz.


    2. adım Pasta Kekini Yapalım:
    • 3 adet yumurta ve kremaya koyduğumuz yumurtanın akı
    • 1,5 su bar. toz çeker
    • 2 su bar. un
    • 0,5 paket kakao (25 gramlık paketin yarısı)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1/2 su bar. su
    Ben Kekimi geceden hazırladım..
    *Önce fırını 150 dereceye ayarlayın. Bir kaba un, kakao ve kabartma tozunu eleyim. Midi fırınıma uyumlu olan yuvarlak bir tepsinin tabanını yağlayıp bir kaşık un ile unladım. *Bu işlem sayesinde pişen kekleri tepsimizden zahmetsizce ayırırız.
    *Yumurtaları çırpma kabımızda toz şeker ile en yüksek hızda güzelce çırpıp kabartıyoruz. Mikseri kapatmadan sırası ile hazırladığımız su - un, kakao, kabartma tozu karışımını çırpma kabımıza ekliyoruz. Un iyice karışınca Hamuru tepsiye döküp 150 derece ayarladığınız fırında 30 dakika pişiriyoruz.
    *Bu arada hazırlamış olduğumuz kremamızın yarısına yakınını alıp geri kalanını ertesi gün pastamızın üzerini sürmek için buz dolabında muhafaza ediyoruz. Pastanın içine koymak üzere ayırdığımız kremanın içine arzunuza göre damla çikolata, meyve parçaları ya da neli pasta olsun istiyorsanız kremanıza onu katın..

    Pasta tabanını ortadan ikiye bölüyoruz.
    *Bu arada soğumuş olan kekimizi de bir pasta tabağına alalım. Yan tarafını ortalayarak ikiye böleceğimiz yeri bir bıçağın ucu ile kesiyoruz. Elimizde sabitlediğimiz bir parça ipi pasta kekimizin kesilen yerine yerleştirip kekimizi tam ortadan bölüyoruz ve iki adet pasta tabanı elde etmiş oluyoruz..
    Üst parçayı derin bir kaba koymadan önce küçük bir üçgen kesiyoruz.







    *İlk hamuru oval ve derin bir kaba(kek çırpma kabınız olabilir) yerleştirmeden önce kabımıza sığması için küçük bir üçgen ayırıyoruz daha sonra kabımıza koyuyoruz. Bir su bardağı sütün yarısını ya da  arzu ederseniz benim gibi önceden hazırlayıp soğuttuğum bir su bardağı hazırkahveli sütün yarısı ile  kekimizi ıslattım.




    *Tabana yerleşitreceğim kekin kenarlarını kabıma sığacak kadar küçülttüm. Çıkan kenar parçalarını ve üst tabandan ayırdığım üçgeni kırıklayadak damla çikolata ile birlikte pastanın arasına koyacağım kremaya karıştırdıktan sonra kalıbın içine döktüm. İkinci kek tabanımı bu kremanın üzerine kapatıp neskafeli sütün diğer yarısı ile ıslattıktan sonra sabah süslemek üzere buzdolabına kaldırdım...



    Sabah Pastamı kabından çıkardım.
    Kremanın ikinci yarısını uzun bir bıçak yardımı ile
    pastanın üzerine sürdüm.


    Kremanın üzerine hindistan cevizi serptim.
     Oyuncak Barbie kekin üzerine oturttum.
    Barbie eteklerini krem şanti ve
     bonibonlarla süsledim.



     Kız Cadının 4. yaş günü Barbie Pastası Hazır..


    Not: Pastalarınızı Bonibonlarla süslemek istiyorsanız bonibonları en son koyunuz. Çünkü krema ile temas ettiğinde boyasını akıtıyor ve biraz renkleri kaçıyor. Ben pastanın üzerine bu yüzden hindistan cevizi serptim. Boyaları daha az akıyor. Bonibonlar öğleden sonra konulup Pasta akşama kesilmek sureti ile iki defa test edilip onaylandı.. (^_^)

    Güzel bir gün geçirmeniz dileklerimle.. ŞimdiliK..


    17 Temmuz 2012 Salı

    Blogger "Bağlantılar"ımız Açılsın (^_^)

    Blogger'ı eski ara yüzü ile kullananlar bilirler. Bizi yeni izlemeye alan arkadaşımızın minik resminin üzerine tıkladığımızda açılan pencerede bu arkadaşımızın yazdığı her bir blogun bağlantısını görürüz, onu rahatlıkla ziyaret eder beğenirsek bizler de izlemeye alırız.

    Ancak Blogger'a yeni katılan arkadaşlar Bağlantılarını açmadan bloglarını kullanıyorlar. Beni izlemeye alan bu arkadaşlar (üyelerim) blogumda yorum bırakmadıkları müddetçe onlara uğlaşmam imkansız çünkü üyelerimin resimlerine tıkladığım zaman açılan pençerede bağlantıları görünmüyor.

    Eski blogumda bağzı ayarları karıştırdıktan sonra blogumu yeniden açmaya karar verdim ve Gooel profil kayıtlarımı yaparken Bağlantılarımı kaydetmediğim için aynı hataya ben de düştüm. Bir kaç defa Googel profilimi düzenlemeyi denedim ancak son denememde başarılı oldum..

    Vee sözü fazla uzatmadan, Bağlantılarını bir an önce açmak isteyen arkadaşlar için her bir işlemin tek tek görüntüsünü aldım, en acemimiz bile bu düzenlemeyi yapabilir diye umuyorum.. Kolay gelsin.. :)

     1. adım: İzleyenlerimzin listesinde kendimizi görmüyorsak altta "oturum aç" sekmesine tıklayın. Blog adımızın altındaki "Seçenekler", sonra da "Site Ayarları" sekmesine tıklayın..
     2. adım: Açılan pencerede blog adımızın altında "Googel profilini düzenle" TıKK..
     3. adım: açılan küçük pencerede "Googel üzerindeki profilimi düzenle" butonuna TıKK..
     4. adım: Açılan Googel Profilimizde "Profili düzenle" butonuna TıKK..
     5. adım: En alta inin "Bağlantılar" butonuna TıKK..
     6. adım: açılan pencerede "özel bağlantı ekle" butonuna TıKK..


    7. adım: "Etiket" satırına görünmesini istediğiniz adınızı yazın.
                  "URL" satırına blog adresinizi kopyalayıp yapıştırın. 
                    İşlem bitince "Kaydet" butonuna TıKK..

     8.adım: Profil başarıyla kaydedildi mesajını gördük. "Düzenleme tamamlandı" butonuna TıKK..
                  Googel Profil penceremizi kapatabiliriz..

    9. adım: "Profilinizi düzenletin" Penceresinde "Bitti" tıklamayı unutmuyoruz**


    10. adım: Başladığımız pencereye geri döndük.. Burada da "Bitti" tıklamayı unutmuyoruz**


    İşlemlerin uzunluğuna aldanmayın. En acemi kullanıcımız bile rahatlıkla yapabilsin diye  her aşamasını tek tek görüntüledim.. 

    Evet.. (^_^) blogumuza geri döndük.. İşlemimiz başarılı olmuş mu bir bakalım.. İzleyeciler bölümündeki küçük resmimizin üzerine bir TıKK.. Bağlantılarınız Açılmış mı?.. (^_^)



    Havanız nasıl olursa olsun, Bağlantılarınız Hep Açık Olsun Dostlar.. (^_-)
    ŞimdiliK..

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...